Anonim Drámahősök Klubja
2014.09.25 19:00
Meta tragikomédia

Sokan azt hiszik, egy drámahős élete addig tart, ameddig az előadás. Ha véget ér egy színdarab, a történet ott befejeződik. És mi van, ha mégsem? Mi van, ha egy-egy előadás csak betekintést nyújt szereplői életébe, akik a történet látszólagos „befejezése” után még élik az életüket? És mi van, ha nem tudják feldolgozni a drámáikban ért sérelmeket?

Nos, ekkor elkerülnek az Anonim Drámahősök Klubjába, ahol más fikciós karakterekkel oszthatják meg bánataikat, sérelmeiket, kritikáikat - akár saját íróikkal szemben.

Az előadásban Szophoklész, Shakespeare, Moliére, Csehov és Tennessee Williams leghíresebb karakterei találkoznak egy igen szigorú doktornővel, és egy újabb tragédia helyett kiderül: a drámahősök tudnak viccesek is lenni.

Szereplők:
Doktornő - Flores Hedvig Montserrat
Liget Kisasszony - Pintér Szilvia
Kishúg - Holczinger Szandra/Görgényi Fruzsina
Álszent Úr - Pásztor Máté
Sánta Király - Straub Péter
Dán Herceg - Korcsmáros András

Író és rendező: Korcsmáros András
Producer: Flores Hedvig Montserrat
Jelmez: N. Kiszely Melinda
Asszisztens: Tóth Regina

http://www.eotvos10.hu/eotvos10/index.php/programok/szinhaz/item/486-anonim-dramahosok-klubja

 

DREAMBEGISZTÁN

Írta és rendezte: Flores Hedvig Montserrat

Rendezőasszisztens.: Korcsmáros András

Szereplők.:
Pásztor Máté,
Pintér Szilvia,
Korcsmáros András,
Flores Hedvig Montserrat,
Nádas Gábor Dávid

Az előadás helyszíne.: Zöld Macska Diákpince (Bp. IX. Üllői út 95.)
Premier és Ősbemutató.:  2013. november 15. este 7 óra. 
                      

Rövid ismertető.:
„-Haver, te egy Álomországban élsz!”
„- Ja, Dreambegisztánban!”
Avagy mi történik, ha a kényszer és a devizahitel összeköltözésre bír 5 fiatalt tíz évvel az érettségi után.
1 lakás, 2 nő, 3 férfi és rengeteg probléma. Meddig tart a barátság ma? Sírhatnánk, de inkább nevessünk, rajtuk, velük, együtt.

Támogatóink a Zöld Macska Diákpince és a Babzsák Univerzum.

 

Viszlát Föld!

2 felvonásos vígjáték
Egy átlagos, unalmas péntek estének indul. Gyuri és Márti, a fiatal házasok vendégül látják Gyuri unokatestvérét, és annak új barátnőjét. Mi történhet ilyenkor? Ismerkedés, iszogatás, beszélgetés. Na meg egy kis világvége.
A tévében bejelentik, hogy egy frissen felbukkant meteor iszonyatos sebességgel halad a Föld felé. Bolygónk a számítások szerint nem több, mint egy óra múlva megsemmisül. Történetünk ez idő alatt játszódik, Gyuriék lakásában.
Eme eljövendő apokalipszisból lehetett volna vérkomoly dráma is. De mi vígjátékot csináltunk.

Fotók: Mráz László 

http://www.photographymrazlaszlo.hu,http://www.mlfoto.hu,

 http://www.facebook.com/PhotographyMrazLaszlo

 

NEM ÉR SÍRNI!

 

Az előadás egy érdekes helyzet megjelenítésére tesz kísérletet. Adott a szöveg és adott a szerző instrukciója, mely a megszokottól eltérően, nem a szöveg követésére, hanem annak a rendező koncepciójának megfelelő felhasználásra buzdít. Mit teszünk hát ilyenkor? Élünk vele, mert igaz a cím Nem ér sírni, ha tenni is lehet. 
 
Cristian Cortez ecuadori kortárs drámaíró tollából született abszurd színpadi történések, életünk és mások életének pillanatképeibe nyújt betekintést. Tényleg ilyen rossz nekünk? A sok bánat és panasz enyhít a fájdalmainkon? Vajon nem válunk -e nevetségessé, amikor tükörbe nézünk? Nem kéne tennünk is valamit? Lehet sírni...csak NEM ÉR!
 
Ami egyezik: a tér, a színészek és a darab; lássuk mit tesznek a rendezők, ha a harmadik összetevő, a szöveg szabadsága a nyakukba zuhan! Egy előadás, egy kórkép, egy estén egymás után, de két felfogásban. 
 
Támogatóink: Zöld Macska Diákpince, Asociación Ecuador, a Sín Kulturális Központ és a SzíDoSz.
 
Fotók: Slezák Zsuzsi
http://www.slezakzsuzsi.com/
 

 

 

A Szürke váró című egy felvonásos dráma az aktuális társadalomnak és problémáinak állít görbe tükröt. Teszi mindezt humorral és kellő öniróniával.

Mi történik velünk, ha egy szürke váróba kerülünk, ahol minden olyan ismerős, hétköznapian megszokott, kezdve a recepciós kisasszony kimért hangjától, a sorszámosztó automatáig és mégis minden olyan ismeretlen. Hogy reagálnak a különböző egyének, ha összezárjuk őket egy terembe, ahol hosszan kell várniuk és abban sem lehetnek biztosak, hogy mire?! Vajon a legjobb arcukat mutatják egymásnak? Képesek őszintén létezni?

A Szürke váró ezekre a kérdésekre keresi a választ.

Rámutatva az örök igazságra semmi sem csak fekete vagy fehér. Hogy a felgyorsult világunk számtalanszor kárhoztatott újításai, találmányai, megfelelő kezekben valódi vívmányokként hasznosulhatnak és célunkat elérni sokkal könnyebb, ha együtt kezdünk bele,…akkor is ha ez a történet most,  pont egy Szürke váróban játszódik.

Támogatóink: Zöld Macska Diákpince, Asociación Ecuador, a Sín Kulturális Központ és a SzíDoSz.

Fotók: Kónya István

Kiemelt támogatónk a a Power - Vision Kereskedelmi és  Szolgáltató Bt.

2009. október 1-én került sor második bemutatónkra -szintén ősbemutató - a Zöld Macska Diákpincében. Társulatunk ezúttal is José Martínez Queirolo drámát választott , melyet Los Vampiros - avagy még egy csepp Ecuador címen, azóta is havi rendszerességgel játszunk a Zöld Macska Diákpincében. Új előadásunk is büszkélkedhet számos pozitív visszajelzéssel, többek közt meghívást kapott Szécsénybe is, Halloween alkalmából.

Fotók: Slezák Zsuzsi

http://www.slezakzsuzsi.com/

Egy csokor Ecuador -alcíme: Montague és neje / A beázás / Az őszinteség bazára - előadásunk azóta is repertoáron van - eddig 15 előadást élt meg-, és meghívást kapott 2009. május 30-ra a Klebelsberg Kultúrkúriába, hogy a Fiatal művészek fóruma c. rendezvénysorozat keretein belül ismertethessük meg az író munkásságának e három kiemelkedő művét.

Fotók: Bóta Luca

http://www.facebook.com/luca.bota.photography?fref=ts